خانه ی کاریکاتور اصفهان، یکی از فعال ترین خانه های حوزه هنری استان اصفهان می باشد.هنرمندان استان اصفهان در سومين جشنواره توليدات استاني همچون دو دوره قبلي آثار زيادي را به دبيرخانه جشنواره ارسال كردند كه در بخش كاريكاتور 14 اثر از اين استان به مرحله نهايي جشنواره سوم راه يافته است. همين دلیل ما را بر آن داشت تا با پيام پور فلاح مدير خانه كاريكاتور حوزه هنري استان اصفهان به گفتگو بنشينيم. كه در ادامه آن را مي خوانيد:
نظرتان در مورد جشنواره تولیدات و تاثیر آن در پیشرفت هنر کاریکاتور چیست؟
جشنواره تولیدات در بین دیگر جشنواره هایی که در زمینه های هنری برگزار می گردد (که در چند سال اخیر رشد عجیبی داشته!) دارای تفاوتی است، و آن اینکه این جشنواره محلی برای ارائه ی مجموعه ای از فعالیت های هدفمند حوزه های کشور است، و این امر باعث می شود تا نوع رقابت در این جشنواره به گونه ای دیگر شکل بگیرد. در خصوص هنر کاریکاتور و تأثیر جشنواره تولیدات بر پیشرفت آن نیز باید عرض کنم که بدون شک چنین جشنواره ای در روند روبه رشد هنر کاریکاتور بی تأثیر نخواهد بود. از آنجایی که تولیدات دو سال یک مجموعه در کنار دیگر مجموعه ها با تنوع تکنیک و سوژه قرار می گیرد و متخصص به قضاوت آنها می پردازند، علاوه بر ایجاد حس رقابت سالم و پویا، موجب می شود تا در برنامه ریزی های آتی بر نقاط قوت تاکید بیشتر کنیم و برای رفع نقاط ضعف نیز تلاش کنیم.
در مورد هنر کاریکاتور و اهداف آن توضیح دهید؟
در مورد هنر کاریکاتور مختصرا عرض کنم که هنر کاریکاتور همچون دیگر هنرها بیانی ست در اختیار هنرمند تا تحلیل و زاویه دید خود را با مخاطب در میان بگذارد. هنر کاریکاتور ماهیتا هنری ست انتقادی و دارای بار عمیق معنایی و چون متکی به بیان است بیش از دیگر هنرهای تجسمی مخاطب محوراست و تلاش می کند تا پیام و نقد کاریکاتوریست و کارتونیست را به طور کامل و بدون تکلف به مخاطب انتقال دهد؛ دیگر ویژگی مهم کاریکاتور حضور طنز در کنار بیان منتقدانه می باشد که همین امر هم باعث اقبال بسیار زیاد مخاطبان نسبت به این رشته است. هنر کاریکاتور در هر کدام از سه بخش اصلی خود شامل: کاریکاتور ژورنالیستی و غیر ژورنالیستی و کاریکاتور چهره دارای اهداف مشخصی است. در کاریکاتور ژورنالیستی یا مطبوعاتی (ادیتوریال) کاریکاتوریست اغلب از منظر یک روزنامه نگار به پیرامون خویش می نگرد و دغدغه های مطبوعاتی و تحلیل و نقد موضوعات روز را هدف خود قرار می دهد، در بخش غیر ژورنالیستی یا نمایشگاهی هنرمند بیشتر به جنبه های هنری و مفاهیم ماندگار می پردازد، با علم به این که مخاطب آثارش عامه مردم نخواهند بود. کاریکاتور چهره نیز بخشی ست که از نظر اجرایی بسیار به طراحی وابسته است و بر خلاف نظر عامه مردم اکثر اوقات قصد تمسخر و استهزاء شخصی را ندارد و تلاش می کند تا روحیات و منش و عملکرد شخص خاصی را به گونه ای انتقادی بیان کند.
آثار هنرمندان این رشته بر چه اساسی برای جشنواره تولیدات انتخاب شده اند؟
خانه کاریکاتور حوزه هنری استان اصفهان، در طول سال چندین نمایشگاه از آثار تولیدی اعضاء خود برگزار می کند. این نمایشگاه ها در عین متفاوت بودن، دارای روندی هدفمند و برنامه ریزی شده هستند، و در هر دوره برترین آثار معرفی می شوند. موضوعات این نمایشگاه ها و تولیدات نیز براساس اولویت های ابلاغ شده حوزه هنری انتخاب می گردد.آثار ارائه شده در این رشته منتخبی ست از آثار برگزیده دو سال اخیر.